OOST-VLAANDEREN
LIGA TESSENDERLO

WEDSTRIJD REAL NOORDERWIJK - POINT BREAK TILLEUR  7-2 (2-1)

DATUM 30-03-2015

DOELPUNTEN Ucar (own) 1-0, Ferrian 2-0, Monfort 2-1, Salah 3-1, Ucar 3-2, Zerouali 4 en 5-2, Appie Marouane 6-2 en El Kharroubi 7-2.

VERSLAG Real trad op deze maandagavond aan in de kwartfinale tegen de killers van Celtic Houthalen. De gouden raad van coach Bart Schapmans was om de tegenstander zeker niet te onderschatten. En dat hadden de spelers heel goed begrepen, want ze grepen Tilleur meteen bij de keel. In de 3e minuut frommelde Erdem Ucar een voorzet van Appie (Abderrahim) Marouane in eigen doel en wordt het 1-0. Amper 20 seconden later verdubbelt Marco Ferrian de score: 2-0, Real lijkt op weg naar een makkelijke zege... Maar het kanon sputtert en de talrijke schoten op doel worden meestal gepareerd door doelman Calamaio. De aandacht verslapt bij de thuisploeg halfweg de eerste helft en Tilleur profiteert: 2-1 Monfort. Het blijft opletten geblazen... Bij de rust staat het nog steeds 2-1, benieuwd wat coach Schapmans uit zijn hoed gaat toveren?

Real begint agressief, onze Appie heeft er zin in en vuurt een zoveelste kanonskogel af op het doel van de bezoekers...en weer staat daar Calamaio. 22e min. aanval Ferrian, doorsteek naar El Kharroubi en weer staat die dekselse keeper in de weg. De rebound wordt door Ferrian over geschoten. Daarna is Bouyakoubi aan de beurt, zijn schot gaat voorlangs en Hicham Salah komt een schoenmaat tekort om de bal binnen te schuiven. De 3-1 valt uiteindelijk toch, afwerker van dienst is Salah, we zijn 25 minuten ver. De euforie bij Noorderwijk is van korte duur want 10 seconden later is Real Ucar vergeten en die laat Morant kansloos: 3-2. De organisatie lijkt wat zoek, tijd om een tandje bij te steken. Enkele klasse flitsen van Mouhcine Zerouali geven Real meer ademruimte, 4-2 in de 32e min, 5-2 in de 34e. Tilleur besluit dan een extra speler in te brengen en gaat met een vliegende keeper spelen. De afstraffing volgt stante pede: 6-2 Appie Marouane (35e min.). Op minder dan 1 minuut van het einde maakt Monfort er 6-3 van. De buit is binnen...wedstrijd uitspelen denk je dan met nog 1 seconde op de klok...maar El Kharroubi krijgt er maar niet genoeg van en zet dan de eindcijfers definitief op het scorebord : 7-3. In de halve finale wacht de verplaatsing naar Dolce Vita Morlanwelz, dat Eisden Dorp versloeg met 2-3.

Real Noorderwijk speelde met: David Morant, Abderrahim Marouane, Karim Bouyakoubi, Yannick Scheerens, Abderahim El Kharroubi, Hamza Aït Ikkou, Hicham Salah, Mouhcine Zerouali, Joren Lambaerts, Marco Ferrian, Heutmen Kherouach en Davy Van Bael.